tirsdag 15. mai 2012

Gå under jorda

Denne boken har ligget lenge hjemme hos meg og ventet på å bli lest.
Boken handler om mange ulike personer, som den kjapt og uventet veksler i mellom. Det er litt gøy når man leser, det virker tilfeldig i fortellingen hvem som blir neste fortellerstemme. Plutselig er det en bikarakter som blir en av hovedpersonene.
Det begynner med Veslemøy Gropen, journalist i tv2, som blir beveget av et kvinnelik som hun syns ligner på seg selv. Bare med glattere hud, og sterke øyne.

"Hva hadde liket gjort for å få et så klart og direkte blikk, selv flere uker etter at døden hadde inntruffet? Det virka ikke som om noe sto i veien for henne. Veslemøy skulle ønske hun kunne lene seg fram og stille henne ett spørsmål. Kanskje hviske i øret hennes: Hvordan får du det til?"

Mikkel Bugge skriver utrolig kreativt, og det er morsomt å lese alt han finner på. Det blir fremlagt som fakta, eller overdrevet fakta og jeg liker at han holder en litt seriøs tone når det egentlig bare er tull.
Men boken har en dypere side også, som det står bakpå så er det en roman "om de som går under, og de som går videre". Og det syns jeg er en fin beskrivelse av personene i boken.
Det er ikke èn stor ytre handling vi følger, det er inn og ut av livene til menneskene, nåtid og fortid, men Bugge klarer fint å få alt til å henge sammen og glir frem og tilbake mellom menneskene og måten de er knyttet til hverandre på.

Det som er litt merkelig er at jeg ikke ble revet med da jeg leste boken, men jeg syns allikevel det er en bra bok, med fantastisk språk, og en bok man kan tenke litt på når den er slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar