fredag 15. oktober 2010

Lee Miller

Jeg dro med søsteren min på en utrolig bra utstilling på Stenersenmuseet. Det var mer enn 100 bilder fra fotografen Lee Miller. Og livet hennes er like interessant som bildene! Utstillingen var så bra for den var så variert, Lee Miller levde et spennende liv.


Det er bilder fra Egypt, da hun giftet seg med en egypter og flyttet dit for en periode. Fotografier av Lee Miller selv, blant annet da hun var modell for Vogue, tatt av han som oppdaget henne. Hun var mye med surrealistene i 30tallets Paris, og det er bilder av Dalí og Picasso. Blant annet et bilde der kunstnerne spiser lunsj i parken, og kvinnene er toppløse- i ekte frigjort kunstnerstil. Hun var krigskorrespondent for amerikanske Vogue, og var første kvinne til å ankomme de frigjorte konsentrasjonsleirene. Mest iøyenfallende er kanskje bildet av henne selv som bader i Hitlers badekar. Jeg likte også at hun hadde bra titler på fotografiene, noen ganger måtte jeg se på bildet en gang til og det fikk en annen betydning.
Jeg fikk hvertfall veldig lyst til å vite mer om henne og se mer av bildene hennes.
På utstillingen viste de også en interessant film om tre kvinner som var sammen med surrealistene, en av dem Lee Miller.
Utstillingen varer til 17.oktober.                                                         Kjøpte et postkort med bilde av henne...


1 kommentar:

  1. ah, jeg elsker lee miller. fascinerende liv og fantastiske bilder!

    discodancer

    SvarSlett