onsdag 2. mars 2011

Det Tapte Symbol

I Det tapte symbol er professor i symbolikk, Robert Langdon, tilbake som hovedperson. Han blir invitert av en gammel venn han kjenner godt, Peter Solomon, til å holde en tale på en stor frimurermiddag samme kveld, i Washington D.C. og blir flydd avgårde i privatfly. Middagen skal være i National Statuary Hall, i Capitol-bygningen. Men da han kommer frem er salen tom, og det dukker opp en avskåret hånd i rotunden, (rommet under kuppelen). Langdon gjenkjenner ringen på hånden, det er Peters. 
Han blir oppringt av en mann som sier han har Peter og vil tvinge Langdon til å bruke symbolekspertisen sin, og plutselig er CIA på stedet og hevder at dette er en sak for "nasjonens sikkerhet".

Boken handler om frimurerne, og en eldgammel hemmelighet som ligger skjult blant de høyestestående i brorskapet. En hemmelighet som skal opplyse menneskene, en tapt visdom vi en gang har hatt. Den handler også om forsker-søsteren til Peter, Katherine, som har funnet et spesielt felt som heter "noetikk", blanding av vitenskap og åndelighet. Peter har hjulpet henne med et eget forskningssenter hvor hun kan forske i fred og hemmelighet. 
Jeg liker Dan Brown. Han er litt sånn man vet hva man får- spenning, litt action og konspirasjonsteorier. Jeg leste en illustrert utgave, det gjorde jeg med Da Vinci koden også, og de er så fine! Boken er full av bilder av steder de er i handlingen, kunst og symboler som blir omtalt. 
Men egentlig så likte jeg Da Vinci koden og Iskaldt Bedrag bedre enn Det Tapte Symbol. Det er nok fordi konspirasjonsteoriene i de bøkene er litt bedre og litt mer spennende. 
Det Tapte Symbol handler jo om frimurerne, og det er interessant men selve hemmeligheten blir litt abstrakt underveis. Brown trekker selvfølgelig også inn gamle genier og kunstnere i historien, langt tilbake i tid. Men det er en god bok, og ofte er den utrolig spennende og litt creepy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar