fredag 29. april 2011

The Adjustment BureauJeg har sett The Adjustment Bureau, med Matt Damon og Emily Blunt i hovedrollene.
Det er en sciense fiction thriller som ikke helt klarer å holde på spenningen..

Matt Damon spiller David Norris, en ung og suksessfull borgermesterkandidat i New York, med store potensialer. Han er "real", oppvokst i Bronx og mistet foreldrene sine tidlig.
David møter tilfeldigvis Elise, en vakker og morsom moderne-ballet danser, men når han endelig får tak i nummeret hennes skjer det noe uventet. Da han kommer på jobben overrasker han nemlig the Adjustment Bureau mens de "justerer" kollegaen hans til å forandre mening ang. en investering. Han prøver å løpe fra de, men havner i et rom som bare dukker opp og blir bundet fast. John Slattery fra Mad Men spiller Richardson, han forklarer David at de jobber for å passe på at menneskene holder seg til de livsløpene som er lagt opp. De gir de små dytt i riktig retning, og justerer der det trengs. Det er ikke meningen at David skal være sammen med Elise, og Richardson nekter han det. David kan heller aldri fortelle noen om deres eksistens, da kommer de til å tukle med hjernen hans og alle vil tro han er blitt gal.
Så skal det liksom begynne å bli spennende.
Problemet med filmen er at karakterene som skal være mystiske, interessante og skremmende bare ender opp som corny og kjedelige. Filmer som dette, ala Inception, må være spennende og kule, og det skal på en måte kunne være logisk også.
De "slemme" i filmen viser tidlig at de ikke bruker vold og våpen, da burde de vært mer psykologisk og intelligent skremmende. Det er de ikke. De løper etter David, men ingenting skjer.

Det blir aldri ordentlig spennende, man lurer aldri på hvordan de skal komme seg ut av det, eller blir redd for de som jager dem. Filmen er ikke skikkelig dårlig, men veldig midt på treet. Jeg føler at de ikke har utnyttet potensialet, litt mer jobb så kunne filmen vært bra.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar