onsdag 8. juni 2011

X-Men: First Class

Jeg digger X-Men filmene! Har vært på kino og sett den nyeste, X-Men: First Class, om hvordan x-men ble x-men. 
Handlingen er lagt til 6Otallet, og Cubakrisen. Men først er det 2.verdenskrig og en liten Magneto, eller Erik Lehnsherr som kommer i klørne på Sebastian Shaw. Han er veldig interessert i evnene til Erik, og er skurken i denne filmen. Det er Kevin Bacon som spiller Shaw, og som alltid er han dritkul. January Jones fra Mad Men spiller Emma Frost, alliert med Shaw, hun har i likhet med Xavier telepatiske evner og kan innta diamantform.
Xavier er 12år og tar en innbrudsstyv på kjøkkenet som ser ut som moren hans. Det er egentlig lille Raven/Mystique, og Xavier blir glad for å møte en annen som har andre evner og sier at hun kan flytte inn. De blir som bror og søster, men når de vokser opp har Raven vansker for å godta hvordan hun egentlig ser ut, helt blå.
Xavier utdanner seg og publiserer tesen sin om mutasjon og mutanter, inngår et samarbeid med CIA og finner Erik under et oppdrag. De slår seg ned på et forskningssenter, og begynner å lete opp andre mutanter. De trener og gjør seg klar til å stoppe Shaw, som gjerne vil sette i gang 3. verdenskrig, ved å få Russland og USA til å bombe hverandre med atomvåpen. Erik har sine egne grunner for å stoppe Shaw, vi skjønner godt at han hater han. 

Det er kult å se forholdet mellom Xavier og Magneto fra begynnelsen av. Filmen er spennende, kul og morsom. Men et bittelite minus er at i de andre filmene har noen mutasjonene vært hakket kulere å se på. Jeg syns heller ikke at Zoe Kravits i rollen som Angel passet inn, det ble for mye "r'n'b musikkvideo" over rollen. 
Men ellers, X-Men filmene er alltid kule!! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar