mandag 1. august 2011

Glassrommet

Glassrommet handler om nygifte Viktor og Liesel, i et håpefullt Europa under mellomkrigstiden. Handlingen er lagt til Tsjekkoslovakia, men Viktor og Liesel snakker både tysk og tjekkisk, slik overklassen gjør. Viktor er jødisk, og rik, han eier et bilfirma, Landauer. De er unge, moderne og vil gjerne se fremover i et Europa som river seg løs fra monarkier og vil ha en ny måte å tenke på. Lielsel og Viktor har fått en flott tomt av foreldrene hennes, og de er helt enige i at de ikke vil ha et gammeldags hus med mur og tårn. På bryllupsreise i Venezia møter de den besnærende arkitekten Rainer von Abt, og alle tre blir begeistret. Rainer har mange nye ideer, og foreslår et hus hvor hovedparten består av glass. Ikke noe lignende er blitt laget som bolig før, det vil være helt riktig for "den nye ånden". De lager spesialdesignede møbler, stoler som heter Liesel, osv.
Glassrommet er så spesielt, og vekker ulike følelser hos karakterene. Men i horisonten er det uværsskyer, som de sier i boken, og det er vanskelig for mennesker å vise alt, selv i et gjennomsiktig hus. 
Jeg syns boken var veldig bra. Jeg likte egentlig første halvdel av den best, tidsepoken som er beskrevet er fascinerende, mellom to verdenskriger. Boken handler også om forhold, - kjærlighet, vennskap, troskap og utroskap i ulike former..
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar