tirsdag 6. mars 2012

En uvanlig leser

Boken handler om Queen Elizabeth som tar opp en ny hobby, som blir svært upopulær i hoffet, nemlig å lese. 
Ved tilfeldigheter havner hun i en bokbuss som besøker slottet jevnlig. Her treffer hun også en av de ansatte ved kjøkkenet, Norman, og for høflighetens skyld låner hun med seg en bok. Da hun skal levere den er Norman der igjen og hun låner enda en bok. Denne gangen blir hun betatt av lesingen. Bokbussen slutter å komme til slottet pga manglende popularitet, men dronningen oppgraderer Norman til hennes etasje, som en del av oppvartningen. De utvikler et nært samarbeid, hvor Norman foreslår bøker som dronningen leser. Hun opplever en ny verden, og nye sider ved seg selv. Ingen skjønner dronningen, og hun bryr seg ikke om det heller.

Litt gøy å lese en roman hvor dronningen av England er hovedpersonen. Jeg har hatt lyst til
å lese boken lenge, og den var søt. Ikke noe stor leseopplevelse, men en ganske liten og koselig bok. På originalspråket får tittelen en dobbel betydning; the Uncommon Reader. Burde nok lest hele boken på engelsk, for å få med det erkebritiske, men da jeg fant boken innbundet på tilbud, så ble det norsk.




2 kommentarer:

  1. Nokre år sidan eg las den, men eg hugsar at eg syns den var ganske søt. Som du seier så er det ikkje noko eineståande lesaroppleving, men ganske morsom. Og så er det alltid kjekt å lese bøker som på mange måtar handlar om litteratur og kva den kan føre med seg.

    SvarSlett
  2. Ja, enig! Det blir en ekstra dimensjon :)

    SvarSlett