søndag 14. november 2010

Mammuth

Ny fransk film med Gerard Depardieu i hovedrollen som Serge, (Mammuth). Serge har de siste ti årene jobbet som slakter, og filmen starter da Serge går av med pensjon. Han får beskjed om at for å få full pensjon må de ha papirer fra alle stedene han har jobbet.
Dette er en roadmovie, Serge må motvillig ut på tur. Kona jobber på det lokale supermarkedet, de har tre lån og trenger Serges pensjonspenger.Serge er tung. Han er stor, langt hår, treg, men en sympatisk figur. Filmen er morsom, jeg lo masse. Den er artistisk, men bare i den betydning at den ikke er amerikansk egentlig.
Eneste minus er at en kjent fransk skuespillerinne har fått en rolle hun ikke kler i det hele tatt. Isabelle Adjani dukker opp her og der i filmen, et bilde fra Serges indre. Hun har for mye botox til å se naturlig ut, og passer dermed ikke inn i filmen hvor alt annet er naturlig og "usminket".
Man innser etterhvert at den Serge vi møtte tidligere i filmen, ikke var lykkelig, og det er lett å se når man først tenker på det. Det er gøy å følge Serge når han skal innhente papirer og kanskje finne seg selv også, det er en "rolig" film med lun humor. Gerard Depardiu er perfekt i rollen som Serge, med den fine trøffelnesen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar